LEK

Vul de glazen maar bij! Zo lang de bodem van je glas niet in zicht komt, zit je goed. Het liefst is het leven een feest met eeuwige confettivelden en alles overstemmend trompetgeschetter. Maar al wil je er niet van weten: er loopt ook een man met een meedogenloze hamer rond en vroeg of laat is het zo ver… Wat als hij ineens op jouw schouders tikt?

Muziektheatergroep BOT neemt je mee naar precies dát moment. Wat doe je als het besef van eindigheid zich in je kop nestelt? Als het lek definitief te groot is om te dichten, welke ballast gooi je dan als eerste overboord?

LEK is een verbazingwekkende voorstelling over levenslust en vergankelijkheid. Midden in het onstuitbare proces van verval waagt BOT zich aan de zoektocht naar wat er werkelijk toe doet. Voor je ogen speelt een antieke cello met hulpmotor haar laatste manke serenade, sierlijk en breekbaar als een oude dame. Maar ook al wordt het om je heen angstvallig stil, in je hoofd gonst het harder dan ooit. In LEK heb je geen andere keuze dan je volledig mee te laten voeren en zelf de confrontatie aan te gaan.

“Ontroerend mooie voorstelling LEK: de haperende machinerie van de ouderdom.” Volkskrant ****

“Het is een pandemonium dat een verwachtingsvolle sfeer van magische machines en theaterwonderen oproept.” NRC ****

“BOT bezingt de naderende dood en het onvermijdelijke verval, een memento mori dat opvallend genoeg zeer opwekkend werkt.” Telegraaf

LEK is een voorstelling van muziektheatergroep BOT, regisseur Vincent de Rooij, dramaturg Marijn van der Jagt en De Nieuwe Oost pop.

Posterbeeld door Joris van Oosterwijk, Stamping Project.

“Ontroerend mooie voorstelling LEK: de haperende machinerie van de ouderdom.”

De Volkskrant ****

SPEELDATA