Het Geluid Van Water

Een enorme hal met een lege vloer. Een stem uit de verte, een leeg, wit plastic bekertje dat uit zichzelf kraakte, meer was er voor het publiek niet te zien. Bij aanvang dan, want binnen een uur stond de hele vloer vol met de voor BOT kenmerkende vreemde instrumenten.

In samenwerking met beeldend kunstenaar Stan Wannet en regisseur Vincent de Rooij maakte BOT, speciaal voor het Zeelands festival Onderstroom een voorstelling op locatie: BOT AAN WAL. In de voormalige Zware Plaatwerkerij, een enorme loods, werd in een korte tijd een voorstelling gemaakt die uitgroeide tot de festivalhit van dat jaar. Later zou deze voorstelling de blauwdruk vormen voor de nieuwe tourvoorstelling RAMKOERS.

Zelden hebben we het publiek zo op het puntje van het bankje weten te krijgen. Gebruik makend van de twee grote hijskranen werden een akoestische piano en een gestemd, ratelend hekwerk voor de ogen van het publiek gedraaid. Na de spetterende finale (met 80 vallende emmers water) rees het als één man op uit de banken en juichte en applaudisseerde harder dan we ooit eerder hadden gehoord. Tot in de verste puntjes van Zeeland gonste het: “daar moet je heen!”. De door onszelf extra ingelaste voorstelling was binnen een uur uitverkocht.

Foto’s: Stefan Damen, Festival Onderstroom en BOT © 2013

SPEELDATA