Het Geluid Van Stroom

Na twaalf edities en het internationale succes van de tourvoorstelling RAMKOERS was het tijd voor de volgende stap. BOT verzamelde alle opgedane ervaring voor de grootste uitdaging tot dan toe: een XL-editie van Het Geluid Van! Met de voormalige centrale in Nijmegen als muze.

Half december 2015 kwam er voor de allerlaatste keer rook uit de schoorsteen van de energiecentrale van Nijmegen, de kenmerkende kolos moest dicht. De skyline waar inwoners van de Waalstad hun thuis aan herkennen, zou nooit meer hetzelfde zijn. Maar voordat de wolkenfabriek haar deuren definitief sloot en de sloopdatum naderde, gingen de poorten één keer open voor publiek. Begin 2016 werd de voormalige Electrabel overgenomen door muziektheatergroep BOT. Zij maakten er in zes weken tijd de locatievoorstelling Het Geluid Van Stroom: ongepolijst muziektheater met grote machines en kleine liedjes. Publiek ging mee met de vier muzikale uitvinders die de spanning hoog opvoeren en de toeschouwers steeds dieper het stookcomplex introkken.

Muziektheatergroep BOT sloot zich begin februari anderhalve maand op in het kolencomplex en maakte met de geschiedenis, de verhalen en de klanken van het pand een ode aan de fabriek. Met schurende humor, klinkende machinerie, fysieke arbeid en breekbare liedjes wekte het viertal onder regie van Carina de Wit de centrale nog één keer tot leven in Het Geluid Van Stroom, van 10 tot en met 20 maart 2016 meermaals per dag te zien.

SPEELDATA