Het Geluid Van De Nacht

Productiehuis Oost-Nederland en muziektheatergroep BOT lieten de roerige tijden van de ondergrondse kroeg ‘De Elegast’ nog één keer herleven. In een voorstelling die in vier weken op locatie werd gemaakt, bracht het gezelschap op eigenzinnige wijze het verhaal van de voormalige nachtclub in de middeleeuwse kelder.

Stampende klanken, zwetende lijven, bier dat bleef vloeien en legendarische rijen voor de deur, dat was het swing- en keldercafé aan de Brink 10 in Deventer de afgelopen decennia. Het zweet droop er van het plafond terwijl bandjes op een podium van bierkratten onvergetelijke concerten gaven. Niet zelden gebeurden er dingen die het daglicht niet konden verdragen, zoals de nog altijd onopgeloste Deventer putmoord. Vanaf begin 2014 stond de eeuwenoude kelder leeg, maar daar kwam eind 2014 verandering in.

Op 27, 28, 29 en 30 november speelde BOT meermaals per dag Het Geluid Van de Nacht, Laatste ronde in De Elegast. Een speciale locatievoorstelling met verbluffend fysiek muziektheater, uit het lood geslagen Nederlandstalige liedjes en klinkende machinerie. De regie was in handen van Danielle van Vree (Het Geluid Van het Erf).

SPEELDATA