In een speciale voorstelling waarin BOT zich begaf in het grensgebied tussen fictie en non-fictie, werd in krap vier weken tijd Het Geluid Van Boeken op locatie gemaakt. Met verhalen van weleer en meer boeken dan je in een mensenleven kan lezen maakte BOT een muzikale ode.
Halverwege de jaren 70 opende aan de Raadhuisstraat in Doetinchem de bibliotheek: een pand met de typische open bouw uit die tijd met kleurtinten die we nu vintage zouden noemen. In die internetloze tijd was het dé verzamelplek van kennis en literatuur. Denk aan de eindeloze boekenwanden op rubriek en alfabet, de tijd van Gerard Reve en Hugo Claus, de Kameleonreeks en Kruistocht in Spijkerbroek. Een openbaar huis met leesplankjes, registersystemen en veel, héél veel papier. Én de bibliothecaris die, op wonderlijke wijze, altijd het juiste antwoord op je vraag wist te vinden, de juiste knipselmap op te vissen of het perfecte boek boven water te toveren. Een plek van ontmoeting, kennis en stilte.
In samenwerking met productiehuis Oost-Nederland wekte BOT de oude bieb nog eenmaal tot leven. Ditmaal in samenwerking met vier Gelderse schrijvers: Dennis Gaens, Hanneke Hendrix, Jibbe Willems en Tjitske Jansen. Met verbluffend fysiek muziektheater, uit het lood geslagen Nederlandstalige liedjes en klinkende machinerie. Op 17, 18, 19 en 20 september speelde BOT meermaals per dag Het Geluid Van Boeken – Laatste hoofdstuk van de bieb. De regie was in handen van Vincent de Rooij.